Handling / Assemblage

Material Handling

Material handling robots worden ingezet om onderdelen of gereedschappen te verplaatsen, te positioneren, of los te maken van en/of naar een specifieke locatie, of om onderdelen van de ene machine naar een andere over te zetten. Overal ter wereld maken productiebedrijven dankbaar gebruik van robots voor handling. De robots worden volledig in het productieproces opgenomen. Ze zijn snel, nauwkeurig, en ze leveren hun geld dubbel en dwars op. De handelingen zijn altijd hetzelfde en altijd van dezelfde kwaliteit - dit in tegenstelling tot handmatige verrichtingen.  

Industriële robots, die vaak gebruik maken van beeldtechnologie en dergelijke, nemen het saaie, eentonige lopendebandwerk over van het fabriekspersoneel en zorgen daardoor voor een hogere productiviteit en productkwaliteit.

Robots elimineren stilstand, verlagen de arbeidskosten, en verdienen zichzelf razendsnel terug. Ze kunnen 24 uur per dag, zeven dagen per week, het hele jaar rond hun werk blijven doen.

18 Yaskawa Motoman robots maken het voor IKEA mogelijk om elke 6 seconden een "Billy" boekenkast te produceren! Dat is maar liefst veertigduizend exemplaren per week.

Een robotoplossing kan de productiekosten met wel 20% verlagen. In dit filmpje kunt u diverse toepassingen voor handling en palletiseren bekijken.

Belading van afkantpersen

 

De productie is uitermate flexibel door de modulaire opbouw van het programma en een grijperwisselsysteem. Dit maakt het mogelijk snel om te schakelen bij veranderende productie-eisen. 

 

Een systeem van sensoren garandeert een hoge mate van betrouwbaarheid tegen machine fouten, productie verlies etcetera. Dit resulteert in een hoge mate van reproduceerbaarheid voor elk werkstuk. Elke plantstek is uniek en heeft zijn eigen specifieke maat. Naar behoeven worden de meest geschikte robots uit de complete Yaskawa Motoman ES en Yaskawa Motoman HP series geselecteerd en waar nodig aangepast.

 

In dit filmpje worden twee Yaskawa Motoman robots ingezet voor een perfect werkende automatisering van een Amada EMZ 3610 PDC ponsmachine en een Amada HFE 100.25 afkantpers. 

 

Voordelen:

 

  • Verbeterde productiviteit
  • Geschikt voor kleine batches, dankzij het offline softwareprogramma Yaskawa Motoman MotoBend
  • Minder afhankelijk van menselijke arbeid

Assemblage

Industriële robots maken vaak gebruik van beeldtechnologie en dergelijke en nemen het saaie, eentonige lopendebandwerk over van het fabriekspersoneel. Zij zorgen daardoor voor een hogere productiviteit en productkwaliteit.

 

Robots elimineren stilstand, verlagen de arbeidskosten, en verdienen zichzelf razendsnel terug. Ze kunnen 24 uur per dag, zeven dagen per week, het hele jaar rond hun werk blijven doen. 

 

In dit filmpje ziet u verschillende soorten Yaskawa Motoman robots, zoals de traditionele zesassige robotarm, de SCARA robot en de tweearmige robot, die een aantal toepassingen uitvoeren waarbij elektronische onderdelen worden geassembleerd. Deze toepassingen omvatten onder andere:

 

  • Assemblage van printplaten
  • Solderen
  • Assemblage van kabels